Det händer grejer!

Björn Elfgren
Björn Elfgren
November 5, 2022
Det händer grejer!

I veckan fick jag tillfälle att prata med Henrik FrienholtSenseworks. Henrik känner jag sedan tidigare då vi gjorde ett lyckat projekt på Abicart tillsammans med Shimmercat. Att han har samma driv att utveckla och driva förändring visste jag. Har haft span på  Senseworks och verktyget Link som jag tror kan bidra till att utveckla revisionsbranschen med smarta verktyg som bygger på automation och maskininlärning. I dagarna gick vi igång med ett samarbete mellan Warmare och Sensework, något som jag tror mycket på!

Att det blir allt färre revisorer, att det råder kompetensbrist där många väljer att byta bana och lämna yrket för tidigt är idag ett faktum. Som jag ser det beror det på en mängd faktorer, bl.a. en tidvis hög arbetsbörda, en föråldrad belönings-/partnerstruktur - och även föråldrade verktyg. Det är också svårt att attrahera och behålla talanger, och det är precis det som jag vill ändra på! Först måste vi skapa fantastiska arbetsplatser där vi fokuserar på människan, där det inte ska handla om övertid och debiteringshets, utan om samarbete och att ha roligt ihop. 

Med Warmare är målet är att skapa ett drömföretag inom revision, ett företag där vi jobbar tillsammans, bryr oss om varandra och våra kunder, mänskligare och med nära kontakt, både mellan oss som är revisorer och våra kunder. Det finns inget tråkigare än att jaga timmar och beläggningsgrad så det hoppar vi över. Jag tror på att människorna kommer först när man ska bygga bolag, och att det finns plats för en annan form av revisionsbolag, där vi inte krånglar till det i onödan. Vi vill göra revisionen rolig, enkel och med ett större kundvärde.

Det känns som att branschen har varit redo för förändring under en längre tid, men utan tekniska initiativtagare. Redovisningssidan är idag mer eller mindre papperlös och automatiserad med en utvecklingstakt som går allt fortare. Att det funkar vet jag av egen erfarenhet med Wint. Kundupplevelsen för den som är kund och köper revision är inte alls i samma nivå, där finns det massor att utveckla. Det behövs innovativa arbetssätt och ny teknik för att komma bort från prick-o-bock. Vi behöver ge fler och bättre analyser samt goda råd till alla våra kunder.

Grunden för det är att samla in data för att kunna påbörja automation och ta bort administration. Datainsamling gör att vi revisorer får tillgång till samma data som kunden, och med intelligens ovanpå det slipper vi fundera på hur man ska få fram insikter och kan istället få färdiga insikter serverade i realtid. Vi kan ge bättre underlag som är datadrivna och automatiserade - så att våra kunder kan ta bättre beslut och säkerställa att våra svenska företag drivs hållbart.

Jo visst! Det finns massor att utveckla och jag är själv väldigt nyfiken på att komma igång med Link och även följa teamet Sensework närmare framöver. Nu kör vi!

/ Björn

Warmare: Enkelt revision

Sugen på att diskutera revision, ta en kaffe, eller bara tjôta?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.